Lépéselőny-A gondolkodó közösség

Az üzleti élet sikerei, mérhetetlen nagy buktatói és minden, ami mögötte van. Érdekes írások és tanácsok, ötletek, hogyan boldoguljunk a mindenki által ismert "nagybetűs életben."

Az 1001 névjegy meséje

Élt egyszer egy messzi, messzi országban egy ember, aki abból élt, hogy üzleti kapcsolatokat teremtett, amerre csak járt. Az üzleti partner keresés számára olyan volt, mint másnak a ki- és belélegzés: még csak el sem gondolkozott rajta, hogy tennie kell-e, vagy sem. Vérében volt az értékesítés, és ennek megfelelően komoly haszonra tudott szert tenni minden üzleti vállalkozásában. Tovább»

Stallone, avagy az üzleti partnerkeresés titka

Mi köze Sylvester Stallonénak az új vevők megszerzéséhez? Több, mint elsőre gondolná: a sztár története példát mutat minden üzleti partnerkereső számára is. Tovább»

Nekünk a Balaton a Riviéra?

 

 

 

Évek, vagy inkább évtizedek óta téma hazánkban, hogy a balatoni vendéglátás barátságossága és színvonala nem példaértékű az értékesítésben dolgozók számára. Sikerült helyszíni tapasztalatokat gyűjtenem a 2010-es trendekről - következzen a Top 4-es lista, mit NE lessen el a balatoni vállalkozó kollégáktól!

Természetesen tisztelet a kivételnek, hiszen én is csak két strandon és vásárban voltam eddig a nyáron, de tanulságosnak tanulságos volt, az biztos. Tovább»

McÜzlet

A világ legismertebb gyorséttermi lánca egy kiváló alapötletnek és felismerésnek köszönheti létét. Ha eltekintünk a hozzá kapcsolódó érzelmektől, és vállalkozói, értékesítési és marketing szemmel nézzük, egy biztos: hihetetlenül gazdaságosan, a profitra kényesen ügyelve szolgálják ki partnereiket. Miben hasonlít vállalkozásunk ahhoz, amikor sorra kerülünk a pultnál? Tovább»

Értékesítés és marketing: ki a főnök?

 

Ha kutyát tartasz, ne te ugass helyette. Ezt David Ogilvy, a világ egyik el(el)ismertebb reklámszakembere könyvében olvastam, és kifejezi a lényeget: inkább legyen az értékesítésnek és a marketingnek is egy-egy (kompetens) szakembere a cégnél, mint hogy valamelyik terület képviselője próbálja meg ráerőltetni a másikra elképzeléseit.

 

 

Tovább»

Majom, banán, marketing

 

Aki banánt ad, majmokat etet – tartja a mondás, és ez hatványozottan igaz a marketingre. Tapasztalta már úgy az értékesítés során, hogy csak olyanokkal találkozik, akik alkudozni szeretnének, akik lehetőleg ingyen szeretnék igénybe venni az Ön értékes szolgáltatását? Ez azt jelenti, hogy előzetesen a marketing lehet, hogy gazdaságos volt, mégsem dolgozott kellő hatékonysággal. 

Tovább»

Feedek
Megosztás