Lépéselőny-A gondolkodó közösség

Az üzleti élet sikerei, mérhetetlen nagy buktatói és minden, ami mögötte van. Érdekes írások és tanácsok, ötletek, hogyan boldoguljunk a mindenki által ismert "nagybetűs életben."

Az érdeklődési kör haszna az üzletben / kapcsolatfelvételi tanácsok

Mindig érdeklődve néztem az amerikai filmekben azokat a jeleneteket, amikor a menő üzletemberek egy-egy projekthez az üzleti partner keresést némi golffal, tenisszel kötik egybe, vagy egy kényelmes luxusjachton kártyázva. Két dologra is rávilágítanak ezek a jelenetek, amelyeket – ha nem is feltétlenül a zöld gyepen, a salakon, vagy a tengeren – minden vállalkozó meg tud valósítani.

Tovább»

Sokszor hallom, hogy Magyarországon csak kapcsolatokkal lehet előrébb jutni...

Sokszor hallom, hogy Magyarországon csak kapcsolatokkal lehet előrébb jutni, csak a kapcsolatokon múlik minden. Érdekes módon ezt még soha nem hallottam olyan embertől, aki tudott üzleti kapcsolatokat építeni, aki jó barátságban volt az emberekkel. Mi az ő titkuk?

 

Tovább»

Hogy jön a lakógyűlés az ügyfélszerzéshez?

A társasházunkban lakógyűlés volt a minap, ami mindig felér egy tanulmánnyal az emberismeret, kompromisszumkészség, tárgyalástechnika területén is. Ez az alkalom viszont – kellemes meglepetésként – igazi pozitív példa volt az ügyfélszerzésben is.

 

Tovább»

A networking lenne a legfontosabb a marketingben?

 

 

Egy tegnapi beszélgetésben Helen Dowling, üzletasszony ismerősöm megosztotta velem gondolatát, mely szerint „az utánkövetés az üzleti partner keresést követően a legfontosabb marketing technika, amit tehetsz).

 

Tovább»

Sör, mosdó, és a pozicionálás

 

Ki gondolta volna, hogy egy illemhely is lehet üzleti közösség, és hogy a sör kiváló eszköz lehet felmérések végzéséhez?

 

 

Tovább»

A biztos bevételhez vezető út


„Sokat csalódtam ingyenes cégjegyzékekben, de nem annyit, hogy meg ne próbáljak egy üzleti közösséget” – mondta nekem egyik ügyfelünk, és ez megmelengette a szívemet. Nem azért, mert a mi üzleti közösségünk mellett tett hitet, hanem azért, mert ezt példamutató hozzáállásnak tartom, a biztos bevételek egyetlen útjának: soha nem adni fel céljait! Tovább»

100%-nak mennyi a fele?

Sokszor találkozom mikro- és kisvállalkozói körben azzal a gondolkodásmóddal (tisztelet a kivételnek), hogy ha egy üzlet 50-50%-ban jó mindkét félnek, az már jó. Ehhez képest hallottam egy rendkívül szimpatikus nézőpontot: egy üzlet akkor igazán jó, ha 100%-ban jó mindkét félnek. Azaz a win-win (győztes-győztes) elv nem 50-50%-ot, hanem 100-100%-ot kell jelentsen, akkor tartalmas igazán.

Tovább»

1, 2, 1 – az értékesítés számai

 

Mit tegyen az ember, ha szeretne bevétel növelő tevékenységbe fogni, de nem tudja, egy új vevő megközelítésének mi a módja? Ehhez ad segítséget az értékesítés alapvető matematikája: 1-2-1!

 

Tovább»

A sikeres vállalkozás alapjai, avagy 50 fillérért nem lehet aranyhalat kapni,…

…és egy ingyenes cégjegyzék önmagában semmit sem ér, ha nem használja ki okosan az ember az üzleti partner keresésben! 5 tipp, hogy tud Ön is bevételt elérni egy üzleti közösség vagy cégtár segítségével.

Tovább»

Imádkozz csodákért, de ültess káposztát

Nemrég olvastam egy mondást, mely szerint "imádkozz csodákért, de ültess káposztát!". Ennek több verziója alakult ki az idők során, de a mondanivaló, a lényeg egy: ha az ember nem csak várja kívülről a "megváltást", hanem tesz is érte, aktívan, azzal biztosabban éri el a kívánt hatást.

 


Tovább»

Feedek
Megosztás