Tegnap annyira kellemes csalódásban volt részem, hogy muszáj leírnom, mint pozitív példát az üzleti életben. A postán adódott dolgom, céges ügyben kellett intézkednem, és már előre osztottam-szoroztam az időmmel, mert felkészültem rá, hogy sokáig kell sorban állnom.

GYEPP

A hölgy, akinél sorra kerültem, elsőre egy klasszikus ügyfélriasztó mondattal kezdett:
„Ezt csak a főpénztárban tudja elintézni, de az épp most zárva van még egy órán keresztül”. Ettől, a közszférában megszokott indítástól persze egyből elbúsultam, mivel tudom: a hivatalokban nem az ügyfél a szent, hanem az időbeosztás.

Ekkor azonban a semmiből, teljesen váratlanul olyan folytatás következett, amitől teljesen ledöbbentem: „De várjon egy pillanatot, megnézem, mit tehetek”. És elintézte, hogy soron kívül, a főpénztár helyett ott nála lezárhassam ezt a feladatot. Először hinni sem akartam a fülemnek, annyira nem erre voltam felkészülve, majd kicsit még óvatosan, várva egy másik okot, miért is nem fog mindez megvalósulni, vártam meg, míg elintézett mindent.

Gyorsan, Előzékenyen, Profin, Pontosan.

Az Ön munkatársai is így bánnának egy ügyféllel, ha a nyitvatartási / munkaidő végén esne be, vagy éppenséggel egy ebédszünet közepén? Amennyiben nem, akkor érdemes gyorsan egy ügyfélszolgálati tréningre elküldeni őket, vagy egyszerűen csak elbeszélgetni velük, hogy hogy látják ezt a kérdést. Nálam a posta népszerűségi indexe mindenesetre 1000 ponttal nőtt – mit szólna egy hasonló pozitív változáshoz cége hírnevében?